Crypto kopen met iDeal

Crypto kopen met iDeal was voorheen voor nerds en techneuten maar dat is al voorbij. Er zijn steeds meer mensen die in de nieuwe valuta willen investeren en natuurlijk de blockchain techniek ontdekken. Het trekt de interesse omdat er negatief maar ook positief gesproken wordt in de media. De cryptocurrency exchange probeert het zo gemakkelijk te maken om cryptovaluta te kunnen kopen. Dit komt ook omdat er steeds meer vraag naar is. De cryptocurrency exchange vernieuwen voortdurend om met weinig stappen mensen te kunnen laten investeren en verkopen in cryptocurrency. Je hoeft niet technisch te zijn om in cryptocurrency te handelen. Daarom kan er nu met IDEAL ook betaald worden. Met IDEAL wordt de transactie direct verwerkt en wordt de cryptovaluta meteen geleverd. Erg handig dus omdat cryptovaluta steeds verandert.

Hoe kan je Crypto Kopen met iDeal?

Tegenwoordig kan je bij meer (Nederlandse) bedrijven cryptocurrency kopen met IDEAL. Voor je ze gaat kopen moet je een keuze maken welke cryptovaluta (s) je wilt gaan investeren. Er zijn tientallen verschillende cryptomunten die aangeboden worden. Voor je overgaat tot het investeren van cryptovaluta ga je eerst op onderzoek uit naar het project en het achterliggende team.

Wanneer je gaat investeren doe je er goed aan om niet op basis van FOMO (Fear of Missing Out) of een muntje wat nu erg in trek is. Heb je de tijd niet voor een onderzoek, kijk dan naar de top tien munten met de meeste marktwaarde. De Bitcoin staat bovenaan het lijstje. De andere munten (altcoins) volgen wat betreft de koers de Bitcoin. Als de Bitcoin stijgt dan stijgen de altcoins ook, soms stijgen ze zelfs harder dan de Bitcoin. Daalt de Bitcoin dan dalen de Altcoins weer.

Investeren in cryptocurrency is natuurlijk een risicovolle investering. Daarom is het advies ook altijd dat je geld investeert wat je ook echt kwijt kan, dus niet je geld voor je boodschappen bijvoorbeeld. Het geld ook voor een spaarrekening, die moet je niet leeghalen voor de cryptocurrency. Het is de kunst om het leuk te houden en niet in financiële problemen te komen.

Met IDEAL crypto kopen in stappen

Zorg altijd dat je weet in welke cryptovaluta je wilt gaan investeren. En dat dit met IDEAL kan. Ook is het goed om een broker te hebben die alle cryptovaluta aanbiedt waar jouw interesse in is. Iedere munt heeft een specifieke pagina en daar kan je vinden welke broker die munt aanbiedt. Als je een account aanmaakt bij een broker is het belangrijk dat je de echte gegevens gebruikt van jezelf. Deze gegevens moeten ook geverifieerd worden. Daarna kan je een tegoed in je account storten met IDEAL. Dan kan je het tegoed omzetten in de munt die jij wilt.

Een broker is zo gemaakt dat je daar mee overweg kan zonder hulp. Iedere broker heeft ook wel een gedetailleerd stappenplan zodat je op weg geholpen wordt. Mocht het niet lukken, kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van de broker. Meestal zijn deze klantenservice vijf dagen per week aanwezig. Over het algemeen gaat de klantenservice per mail. Enkele brokers kunnen bereikt worden per telefoon, social media of Whatsapp.

De voordelen van IDEAL om crypto te kopen

IDEAL is goed ingeburgerd in Nederland en daarom kom je IDEAL bij bijna alle webshops tegen. Ook in het Buitenland zijn webshops die IDEAL als betaalmethode hebben. Met IDEAL is alles veel toegankelijker wanneer je een Nederlandse bankrekening hebt. IDEAL staat bekend om snel, gemakkelijk en straalt vertrouwen uit. Als bedrijf heb je een KVK-nummer nodig wil je IDEAL aanbieden. Er kan via de kamer van koophandel meer gegevens gevonden van het bedrijf. Dit geeft vertrouwen bij mensen. Dus iedere broker waar je met IDEAL kan betalen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het bedrijf betaald bij een IDEAL-transactie vaak een vast bedrag per transactie. Bij andere betaalmethoden moet je een percentage betalen over het bedrag wat je betaalt. Als het bedrag hoog is betaal je ook meer fee aan de aanbieder die de transactie verwerkt.

We hebben al benoemd dat een betaling met IDEAL snel gaat. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Bij de broker kunnen ze meteen zien als jij een bedrag over gemaakt hebt en dan leveren ze meteen de cryptocurrency. Wanneer je een bankoverschrijving doet dan kan het een paar dagen duren voor de betaling binnen is. Bij een bankoverschrijving is er in het weekend en met feestdagen geen bankverkeer. Bij IDEAL heb je daar geen problemen mee.

Met IDEAL betalen is met een paar klikken en verificatie gebeurd. Het kost nog geen minuut tijd en er hoeft ook geen technische kennis voor te zijn. Het is wel zo dat er een aantal verificaties moeten zijn om te kijken wie jij bent en of jij het met de juiste bedoelingen doet. Bij IDEAL worden vaak wat gegevens meegestuurd en dat is dan al een verificatie.

Met welke betrouwbare exchange kun je crypto kopen

Er zijn een aantal exchange die betrouwbaar zijn en waar je een eerlijke prijs voor je crypto koopt. Het is ook goed dat de volgende punten goed geregeld zijn wanneer je Crypto wil kopen met iDeal:

Een aantal exchange die eerlijk en betrouwbaar zijn kun je vinden in Bit Vavo, bitcoin meester, btcdirect, binance en nog een aantal.

Deze exchange bieden eerlijke prijzen en je betaalt niet onnodig veel geld. Houdt altijd in de gaten dat een exchange geen hoge fees vragen, kleine aantallen aan munten.

Wat is Bitcoin eigenlijk?

Crypto kopen met iDeal is belangrijk voor veel Nederlandse gebruikers. Bitcoin wordt ook wel BTC genoemd. Het is de eerste decentrale digitale munteenheid. Bij Bitcoin is er geen tussenpersoon. Alleen de beheerders die het geld beheren en de transacties uitvoeren. Bitcoin gebruikt een software waardoor dit mogelijk is. Dit noemen ze ook wel een blockchain. Bitcoin had het idee om geld door en voor iedereen te versturen en ontvangen zonder een tussenpersoon. Bitcoin staat bovenaan in de markt. Het is de grootste cryptovaluta waarin de interesse nog steeds groeit bij organisaties.

Crypto kopen met iDeal kan bijvoorbeeld bij Bitvavo
Maar lees vooral eerst de review over dit bedrijf

Mobiele versie afsluiten