Convergence finance laat iedereen investeren in de duurste NFT’s

De investeringsmarkt is door de jaren heen als het ware uitgegroeid tot een overkoepelend geheel. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen de beurs en de cryptomarkt, maar wat ook te denken van de markt met alternatieve investeringen? Ondanks het feit dat het hierbij duidelijk om allemaal individuele markten gaat moet het wel gezegd dat ze in het merendeel van de gevallen toch op z’n minst over enige correlatie beschikken onderling. Convergence Finance wil het in de praktijk mogelijk maken om via de cryptomarkt direct te kunnen investeren in activa in andere markten. Hoe ze dat precies wil gaan aanpakken? Dat laten we je graag hieronder ontdekken!

Een eerste kennismaking met Convergence Finance 

Voor het merendeel van de protocollen waar gebruik van wordt gemaakt binnen de crypto- en blockchainmarkt geldt uiteraard dat het gaat om gedecentraliseerde protocollen. Dat is anders bij Convergence Finance. Het achterliggende bedrijf beschrijft ze dan ook zelf als zijnde een gecentraliseerd protocol dat aspecten uit de traditionele financiële wereld wil overbrengen naar de wereld van de gecentraliseerde financiën. Het bedrijf zelf heeft in haar presentatie de nummer twee cryptovaluta van de wereld, namelijk Ethereum als voorbeeld aangehaald. 

Voor dit project geldt dat ze aan de basis heeft gelegen van de gecentraliseerde handel. Iedereen die beschikt over een internetverbinding kan daardoor immers op een transparante evenals veilige manier gaan handelen. Convergence heeft zich als doel vooropgesteld om dit systeem behoorlijk verder te gaan ontwikkelen. 

Bovenstaande klinkt natuurlijk reeds allemaal leuk en aardig, maar hoe zit dat nu precies in de praktijk? Onder meer wordt er door het protocol gebruik gemaakt van zogenaamde Wrapped Security Tokens. Voor deze tokens geldt dat ze door Convergence worden gemaakt door middel van een zelf ontwikkelde methode. Deze tokens zullen aan de basis liggen van heel wat nieuwe mogelijkheden die geïmplementeerd kunnen worden binnen de DeFi-wereld. 

Moonlit, het proefproject van Convergence Finance

Het proefproject van Convergence Finance luistert naar de naam ‘Moonlit’. Het betreft hier een gedecentraliseerd handelsplatform welke beschikt over een samenwerkingsverband tussen enerzijds Moonriver (MOVR) en anderzijds Kusama (KSM). Voor beide projecten geldt dat ze worden aanzien als de proefkonijnen van Moonbeam en Polkadot. Uiteindelijk zou er een soort van fusie moeten ontstaan tussen Moonlit en Convergence. Op moment van schrijven is het zo dat Moonlit een zogenaamde parachain is op Kusama. Voor het gefuseerde bedrijf geldt evenwel dat ze een parachain moet gaan worden op Kusama en Polkadot. Het feit dat de activiteit zowel plaats zal gaan vinden op Kusama als op Polkadot kan er in de praktijk voor zorgen dat investeerders onder meer op verschillende manieren zullen kunnen genieten van het voordeel van lage gas fees. Bovendien zal ook het aanbod op vlak van toekomstige private sale tokens toenemen wat uiteraard weer voordelig is voor de gebruikers van de diverse platformen.

Passieve opbrengsten verdienen met de ConvPool 

Eén van de onderdelen van het Convergence Finance project is de zogenaamde ConvPool. Het betreft hier de liquiditeitspool welke zich bevindt achter de ConvX. In principe beschikt iedereen over de mogelijkheid om liquiditeit te verschaffen waardoor iedereen ook bepaalde beloningen kan verdienen. Deze beloningen zijn afkomstig uit de transactiekosten die worden gemaakt op het platform. Convergence stelt alles in het werk om investeerders te stimuleren om liquiditeit toe te voegen aan de ConvPool. 

De beloningen die op deze manier ontvangen kunnen worden, worden uitgekeerd in zogenaamde CONV-LP tokens. Voor houders van deze tokens geldt dat ze deze vervolgens opnieuw kunnen inzetten om nog meer CONV te kunnen vergaren door middel van staking. Op deze manier kan je eigenlijk rekenen op dubbel rendement. Niet alleen zet je, je initiële investering in CONV aan het werk voor jou, daarnaast geldt dat ook voor de beloning die hieruit voortvloeit.

Wat zijn de belangrijkste obstakels voor Convergence Finance?

Er zijn heel wat interessante voordelen aan te halen die betrekking hebben tot het Convergence Finance project. Dit geldt onder meer voor het zeer bekwame en ervaren team dat zich achter het project bevindt. Voor de CONV-token geldt verder in de praktijk dat ze ontzettend bruikbaar is. Ook de vooropgestelde plannen dienen een niet onbelangrijk nut waardoor de interesse van menig aantal partijen in het project logischerwijs is aangewakkerd. Dit gezegd hebbende spreekt het natuurlijk voor zich dat er ook altijd een kritische noot bestaat. Dat is voor Convergence Finance niet anders.

Eén van de belangrijkste pijnpunten van het project blijkt betrekking te hebben tot de vrij beperkte toegankelijkheid. Om bijvoorbeeld het maximale te kunnen halen uit het launchpad van Convergence dienen er zomaar even (minstens) 50.000 CONV-tokens te worden gestaked. Naarmate de prijs van deze token zal toenemen in de toekomst zal het uiteraard alleen maar moeilijker worden om een dergelijke hoeveelheid te kunnen bemachtigen. Dit al helemaal voor de kleine(re) investeerders of crypto enthousiastelingen. Dit zou er in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat deze doelgroep op zoek zal gaan naar een mogelijks alternatief. Mocht er op een bepaald ogenblik zo’n alternatief op de markt beschikbaar zijn zou dat zomaar het toekomstsperspectief voor dit project kunnen veranderen. Dit is dus zeker een niet onbelangrijk punt om rekening mee te houden.

Mobiele versie afsluiten