5 belangrijke voordelen die je kan verwachten van de metaverse

Er wordt ontzettend veel verwacht van de metaverse. Eigenlijk is dat nog best een understatement. Zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit potentiële particuliere gebruikers van deze boeiende virtuele wereld staan de verwachtingen behoorlijk hooggespannen. Er zijn dan ook best een aantal interessante voordelen die hieraan toegeschreven kunnen worden. Ben jij benieuwd welke voordelen dat nu precies zijn? Wij hebben alvast vijf exemplaren voor jou hieronder opgelijst!

1.) De metaverse biedt heel veel investeringspotentieel 

Het eerste voordeel is er één voor beleggers en investeerders. We kunnen namelijk met recht en rede stellen dat de metaverse ontzettend veel nieuwe investeringsmogelijkheden met zich mee zal brengen. In het bijzonder het kopen van vastgoed binnen deze wereld zou op termijn zomaar eens behoorlijk lucratief uit kunnen pakken. Dat is echter zeker nog niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van de token van metaverse-projecten? Denk bijvoorbeeld maar eens aan de MANA-token van Decentraland. De verschillende pieken die deze token heeft laten optekenen heeft er reeds voor gezorgd dat menig aantal investeerders een zeer aantrekkelijk financieel voordeel hebben ontvangen. Hoe dan ook, voor mensen die houden van investeren zal deze boeiende, nieuwe, virtuele wereld zeker en vast heel wat mogelijkheden met zich meebrengen.

2.) Mensen kunnen er heel wat nieuwe ervaringen door opdoen 

Het spreekt voor zich dat de fysieke wereld heel wat opportuniteiten biedt. Slechts een fractie van deze opportuniteiten worden echter in de praktijk door mensen benut. Met de introductie van de metaverse komen daar toch een aantal nieuwe mogelijkheden bij. Niet in het minst zal deze virtuele wereld mensen de mogelijkheid bieden om heel wat nieuwe, bijzondere ervaringen op te doen die in de gewone, fysieke wereld mogelijks nooit tot de mogelijkheden zouden hebben behoord. 

3.) Het is mogelijk om passief inkomen te verdienen met de metaverse

Experten zijn het er met elkaar over eens dat de metaverse heel wat nieuwe mogelijkheden met zich mee zal brengen om geld te verdienen. Eerder op deze pagina hebben we reeds aangehaald dat er daarvoor in het bijzonder kan worden gekeken in de richting van de virtuele stukken land die aangekocht en terug verkocht kunnen worden. Dat is echter niet de enige mogelijkheid waarover je beschikt. Je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om je eigen te verhuren. Zo is het mogelijk om in verschillende metaverse-projecten adverteerders de mogelijkheid aan te bieden om bijvoorbeeld een billboard te plaatsen op jouw eigendom. In ruil voor dat billboard ontvang jij dan een bepaalde vergoeding die doorgaans periodiek wordt uitbetaald. 

Ontzettend veel mensen gaan tijdens hun leven op zoek naar manieren om passief inkomen te verdienen, maar slagen er niet in om een dergelijke inkomstenbron aan te boren. De metaverse zou wat dat betreft zomaar eens heel wat nieuwe, interessante mogelijkheden kunnen aanbieden. Let wel, voordat er een passief inkomen gerealiseerd zal kunnen worden zal je uiteraard wel eerst een initiële investering moeten doen. Dat spreekt echter voor zich. 

4.) De creativiteit van ontwikkelaars zal (extra) worden gestimuleerd

Ontwikkelaars hebben vandaag de dag vaak het idee dat hun creativiteit een beetje wordt beperkt. Dat is het gevolg van het feit dat heel wat creatieve mogelijkheden die er bestaan in de fysieke wereld reeds één of meerdere keren zijn aangeboord. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar het verhoogt de druk op ontwikkelaars en het heeft lang niet altijd een positieve uitwerking op het uiteindelijke resultaat. De komst van de metaverse biedt heel wat nieuwe mogelijkheden aan ontwikkelaars die tot dusver eigenlijk nog nooit eerder zijn benut. 

Bovenstaande wordt kracht bijgezet door het feit dat de ene metaverse de andere niet is. Heel wat mensen vermoeden vandaag de dag nog altijd dat er slechts één echte metaverse zal bestaan. Tegenwoordig is eigenlijk reeds het tegendeel bewezen. Zo is er bijvoorbeeld Decentraland, maar wat bovendien ook te denken van Bloktopia? Daarnaast weten we natuurlijk dat Meta, het moederbedrijf van Facebook eveneens volop bezig is met de ontwikkeling van een dergelijke wereld. Eén ding staat in ieder geval als een paal boven water, elke ontwikkelaar zal zijn of haar creativiteit ongetwijfeld kwijtkunnen in de boeiende, virtuele wereld die we de metaverse noemen. 

5.) Het wordt voor iedereen mogelijk om eenvoudiger contact te leggen

Voor heel wat mensen geldt dat ze moeite hebben met het leggen van sociale contacten. Dat kan best vervelend zijn. Door actief deel te nemen aan de metaverse wordt de drempel voor sociaal contact aanzienlijk verlaagd. Dit zou er in de praktijk zomaar voor kunnen zorgen dat ook mensen die in eerste instantie sociaal contact schuwden plots over een veel uitgebreidere (virtuele) vriendenkring zullen komen te beschikken. Heel wat experten zien hier zeker de voordelen van in.

Mobiele versie afsluiten